„Zgłoszenie konkursowe” do dnia 20 listopada 2024
Celem konkursu jest :
- Popularyzacja wiedzy o dziedzictwie kulturowym Lubelszczyzny (kuchnia tradycyjna regionu lubelskiego wywodząca się z wielokulturowej historii województwa).
-Popularyzacja wiedzy o znaczeniu Ziemi Lubelskiej w przestrzeni historycznej, ekonomicznej i kulturowej Europy
-Promocja Województwa Lubelskiego wśród Polonii mieszkającej w Wielkiej Brytanii
- Promowanie idei dobrego odżywiania się
- Upowszechnianie informacji o ekologicznych produktach żywnościowych
- Upowszechnianie naturalnych i tradycyjnych potraw i produktów
- Promocja Lubelszczyzny oraz lubelskiej przedsiębiorczości poprzez utworzenie marki Lubelskie Rarytasy Simply World
Uczestnicy Konkursu mogą wystąpić w każdej z kategorii konkursu
( I,II i III):
I kategoria „Lubelskie danie główne/ „Przystawka przed daniem głównym po lubelsku”
II kategoria „Zupa po Lubelsku”
III kategoria „Deser regionalny”
Karta zgłoszeniowa dostępna jest u Organizatora Konkursu na stronie : https://simplyworld.pl/2334-2/ lub osobiście w siedzibie „Młyn Bychawa” w godzinach otwarcia obiektu lub pod adresem e-mail k.lewicka@simplyworld.pl
Zgłoszenia należy przesłać do siedziby Organizatora - Polonijny Związek Pracodawców Simply World ul. Grodzany 1, 23-100 Bychawa, poczta e-mail (k.lewicka@simplyworld.pl) lub pocztą tradycyjną z dopiskiem „Zgłoszenie konkursowe” do dnia 20 listopada 2024. Decyduje data stempla pocztowego i data wysłania e-maila.
Od lutego 1991 roku Towarzystwo Przyjaciół Ziemi Garbowskiej wydaje "Głos Garbowa" - miesięcznik na łamach którego zamieszczane są informacje dotyczące wydarzeń w gminie i regionie, prezentowana jest wielowiekowa historia, a także twórczość artystyczna mieszkańców.